Dagens 30/10-05

Dagens 30/10-05       Dagens 30/10-05 skor
Väst / Omsydd 2hand
Linne /
H&M
Skärp /
Hittat hemma
Jeans /
MissSixty
Armband /
H&M
Etnisk Ring /
Hittat hemma
Stövlar /
Mormors

Haha! Julia faller för grupptrycket...
Såhär såg jag iallafall ut när jag gick på födelsedags drink!

Sienna för första gången.

SiennaM Snyggt
Sienna Miller på festival.

Jag har aldrig riktigt hållt med alla dessa som älskar Sienna Millers stil. Total rip-off på Kate Moss, som ofta går över den hårfrina gränsen "boho" /
trashy. ( Om man ens kan kalla Kates still för boho... )
Iallafall!
På denna festivalbilden från i sommras tykcer jag Sienna har så jävla snygga kläder, int eminst solgasögonen. Det svarta tillsammans med det gula/röda/bruna/metallic, sparsamt med accesoarer och retro glasögon är klockrent. Klockrent, I tell you!
(Synd bara på skorna).

Ny James Bond.

Som alltid i kändisvärlden lönar det sig att synas och höras - all publicitet är bra publicitet.
Så i samband med att
Daniel Craig är otrogen med sin bästa kompis, Jude Laws flickvän Sienna Miller får står det klart attde tär han som blir den nya James Bond. Själv hade jag aldrig hört om Craig innan otrohetsryktena...

Stella for H&M.

mariacarla Givenchykate moss W
Mariacarla /                                                                                           Kate

Ni som följer Ebbas blogg vet förmodligen redan att det ryktades om att italienska topmodellen
Maria Carla Boscono skulle ta över efter Kate Moss som stjärnan i Stella McCartneys kampanj för H&M.
Nu är det bekräftat!   jag tycker att MariaCarla är riktigt häftig, hon kommer passa bra som modell för Mccartney stilen, men samtidigt funkar det inte riktigt att gå från Kate Moss, en välkänd modell inte bara i mode kretsar som ständigt syns i skvaller pressen, till en väldigt framgångsrik modell, men som inte är något komersiellt välkänt ansikte för den stora publiken. Vi väntar spänt på kommentar från Moss.

 I vilket fall känns det synd att en riktiga kampanjen inte kommer igång för än efter kollektionen släpps. Antagligen kommer vi vandra runt på gatorna med massa Stella McCartney for H&M skyltar långt efter kollektionen tagit slut i butikerna.   mest viktigt är iallafall att det finns fler bilder från kollektionen på H&Ms hemsida! Har lyckats få till en del förhandstittar genom diverse modemagasin, hemsidor etc. så nu kan jag inte vänta! Både Gwhyneth och  Hillary Duff var på McCartney for H&M visningen. Big deal!
dn.se
clipbook från H&M

Asos.

inteensdyrtinteensdyrt zoom


Jag Älskar verkligen
asos.com . har aldrig köpt nånting därifrån, och upptäckte den inte ens för så länge sedan, men dom har så sjukt mycket snygga saker. och till de priserna ?! Dessa underbart perfekta, unika Julia - örhängena är på rea och kostar 81 kr (!). Vad är haken? Kan någon berätta för mig? Dålig kvalité, förseningar? för min del gäller det att min farsa inte vill betala över internet. Damnit!
Snälla hjälp mig att övertyga någon, med massa argument om varför asos är bra...?

Nä, nu får jag inte missa Grattis Världen!

Bäst just nu.

pharrell

Min Playlist just nu, bra musik.


Anja Rubik.

                                                               anja rubik
 Nya favoriten
Anja Rubik har gjort ett sjukt snyggt bildrepotage för.. ja, för vad?

Shopping!

misssixty jeanglittriga skor
Jeans, Miss Sixty style
Eden, 900 kr, NK. / Svarta glittriga pumps, 280 kr, DinSko

Trots att jag var näst intill dödssjuk skickade jag ner lillsyrran i lördags för att köpa impuls provade Miss sixty jeans på NK. Har inte köpt nya jeans på typ ett år, och nu senast har jag varit väldigt inriktad på ett par riktiga märkesjeans, att spara runt 2000 kr för att köpa upp mig på ett par True Religion eller Rock & Republic. fantasin tog slut när jag såg över mina sparade jobb pengar och insåg at jag visst redan shoppat en del för dom, ( Och kanske lite för att jag såg bildbevis på att världens vackraste Mischa Barton alltid är trogen sina Miss Sixtys ) Tillexempel dessa fabolous pumps i sann Las Vegas stil, eller Trollkaren från Oz om dom hade vart röda, tänk om!


Glöm inte MKA!

Efter en sjukt snygg sommar klädmässigt, tycker jag absolut inte vi ska glömma bort Boho drottningarna nr. 1, Mary-kate och Ashley! Letatde upp lite av de senaste bilderna. Tycker fortfarande det ser snyggt ut på de flesta håll... frågan är vad de ska satsa på när boho går i graven?

mk höst1mk höst4
Mk kör med pastell lila Ralph Lauren skjorta, raka motsatsen till boho! Galet snygga solglasögon. / Sjukt snygg signatur boho med stora solglasögon, sjal, balenciagra motorcykle, slitna jeansshorts och gråmellerad hoodie. Matchas bäst med klarröda naglar!
mk höst2mk höst5
Overzise kofta matchas med slappa shorts, maskade strumpbyxor och indiska folkklore skor./
Mk lämnar rehab i orange cowboy hatt...
ash höst2ash höst1
Ashley sadlar om helt rätt inför hösten i päls bolero, marchat med vad som ser ut som en Hérmes Birkin?/ Stövlarna kasnske inte var de snyggaste, håret ser ganska risigt ut, men resten får tummen upp...gillar döskalle sjalen, helt rätt fastknuten runt samma väska.

Ljus i höst mörkret.

stellapharrellharryPotterebbaIpod nano
Stella, Pharrell aka Skateboard P, Harry Potter, Von Sydow, nano.

Jag är ett äkta September barn, älskar den vakcra hösten, färgskalan som träder fram.
Men nu är det snart November, och lets face it, höst i sverige är en pärs!   det som får mig att orka lite mer är att ha något att se fram emot, tillexepmel...;
  • Stella McCartney for H&M. fast här blir förväntansfullheten nästan lite för mkt. Sparar som en galning för detta! 10 November
  • Min älskling och eviga obsession Pharrell släpper solo album, "In my mind" (som jag har väntat!) första singeln Can i have it like that feat. Gwen Stefani (hon säger you got it like that några ggr...) är redan ute. grymmt bra beat, grymt snygg video och så mkt Pharrell som vi behöver! 15 November
  • Harry Potter & Halvblodsprinsen släpps på svenska. kan verkligen föreställa mig regninga, mörka höstkvällar med tända ljus, te och äkta Hogwarts känsla! 9 November
  • Ebba von Sydow gör premiär som chefredaktör på Veckorevyn. Så mkt Ebba vi vill ha! November
  • Ebba von Sydow släpper bok/stilguide, ännu mera Ebba, tack! Senare i höst/vinter
  • TV programen som följer mig höst och vinter är; Paradise Hotel ( Tis. - Tors. 22:35. )(aldrig sett någon mer underhållande dokusåpa, ever!) Desperate Housewifes ( Tis. 21:00 kanal5 ), O.C (  Ons. 21:00 kanal 5 ),Simpsons ( Mån. - Fre. 18:00 / 20:00 tv3 ZTV ) (för alltid) /Family guy ( Mån. - Fre. 20:30 ZTV) / American Dad ( Tis. 21:00 ).
  • Ipod nano -när jag nu får den. Jag tvivla p åatt människor i min omgivning kommer få nån kontakt med mig alls. Kommer dö av musik uppfyllnad och lycka med Benny Benassi, Pharrell, Kanye West och kompani i lurarna...

Tjejtidningarnas grova utseendefixering.

revynameliafredagVR


I tjej magasin över hela världen tjatas det ständigt om att tjejer inte skall svälta sig själva eller följa några av vår tids kvinno ideal.    De verkar vilja ge intrycket att de hjälper och stöttar sin läsarkrets, och faktiskt förekommer det insändare där skribenten  lyfter tidningen till skyarna och vill tacka den med hela sitt hjärta för att tidningen i fråga hjälpt personen att ta sig ur sitt speciella problem, eller kanske en fas i livet som tagit slut på grund av tidningens ”värdefulla” råd.    Men samtidigt som tidningarna vill få sina läsare att kämpa emot idealen tas stora delar av de glansiga, färgstarka sidorna upp av rubriker om dieter, jojo bantningar eller spekulationer om kändisars viktminskning eller ökning, varpå ett kollage av före- efter bilder breder ut sig.
Samtidigt som de skriver ner kändis tjejerna som ”fallit för smal-idealet” prisar och idealiserar de själva övriga som är något mer kurviga.   Att skriva om något som det rätta blir ju alltid en idealisering, trots att det är just ideal de säger sig vilja bekämpa.   Dessutom är inte kurvig lika med tjock, utan snarare bara större rumpa och bröst än de som anses vara anorexifall. Så vad vill tidningarna ha ut av dehär? Vikt- och utseendefixeringen ökar ju bara! Vad gör det att de kommenterar kvinnor med kurvigare figur som ”normalt utseende”, vad ska då de som anser sig smala tänka om sina kroppar? De utgår från att de finns fler kurviga än smala tjejer.    En bildtext löd att smala kändisar utan push-up BH och smink ser ”för smala och fördjävliga” ut. Är det någon slags bitterhet, eller är det bara ett pinsamt dålig ordval för en ganska inkorrekt åsikt?
Dessutom prisas ständigt kurvigare kändisar, som Jennifer Lopez eller Beyoncé Knowles för att de får kurviga tjejer att våga visa sina kroppar, hjälper till att minska vikt fixeringen och att de inte följer idealen. Vadå inte följer idealen? De skapar istället nya ideal som andra tjejer inte kan leva upp till.
Jag tycker att tjejtidningar istället för att öka kroppsfixeringen med sina ändlösa artiklar, bilder och jämförelser om celluliter, vikt, bantning, kroppsbyggnad och plastikoperationer hit och dit, skall hjälpa tonårstjejer, förena oss istället för att dela upp oss i smal-kurvig-tjock.

Vi tjejer måste hålla ihop!


Jessica fattar!

JessicaokändmanJessica fattar

Jessica Simpson med okänd man.
Visst är första tanken , "AHA, ny pojkvän!", vilket hon verkar ha fattat när hon demonstrativt och lite lätt frustrerat visar upp det ringbeklädda vänstra ringfingret.
Slutet gott, än så länge..



Sasha Pivovarova.

VogueBeauty Sasha Pivovarova
Sasha Pivovarova i kinesiska Vogue Beauty.

Det här tidningsomslaget på
Sasha Pivovarova får mig att inte vara lika rädd för den ryska, vampyr- och Siameskatt lika 19 åringen -
Så sjukt snyggt!   Förutom att gå visningar för de största modehusen, är hon Miuccia Pradas nya musa.

Change style.

Vi vanliga kan mixra lite hur vi vill, med blandat resultat. ( Du är as-fin, susanna! ) men som modell får man ta det lungt med förändringarna. Minsta lilla klipp, slingning eller färgning kan vara avgörande om man blir bokad eller ej!   Så jag har tänkt gå igenom några av de senaste modell förändringara, ni får döma - vad tycker ni?

natasha poly blondnatasha poly brun
före                                                                         efter 
Natasha Poly har verkligen blommat ut efter att hon mörkat håret i en hasselnöts aktig, sandfärgad nyans med grå undertoner, något som syns på många modeller just nu. Så vackert tillsammans med hennes ögon!

jessicastamrödjessicastamblond
före                                                                         efter
Jessica Stam har jag skrivit om innan, och som sagt förstår jag inte hur hon ens kunde överväga att skippa de eldiga röda. vilka hollywood fasoner...
missy rayder kortmissy rayder mellanmmissy rayder långt
då                                              då                                    före                              efter
En modell veteran som Missy Rayder kan man förstå har förändrats lite genom åren. Innan hon lät håret växa ut såg hon verkligen ut som en tomboy- Sjukt häftig! Självklart ser hon mer klassisk, sexig ut nu, men var det int elite synd att skippa hennes unika look? Den värsta frissan måste vara mellan längden. som en transa i tant styling...
karolina brunkarolina blond
då                                                                           nu
Tänka sig, att allas våran östeeuropeiska super blondin Karolina Kurkova en gång i tiden var ljusbrun (Med fula blonda slingor...)? För några år sedan var hon definitivt den hetaste av alla modeller, och det tack vare valet att bleka!
erin wasson blrunerin wasson blond
då                                                                           nu
En annan väl etablerad modell veteran är vackra Erin Wasson. Även hon var mörkhårig en gång i tiden. Kanske har hon en karriär än idag på grund av att hon inte längre är det...

16/10-05.

Veckans kreation
Basso&Brooke
Alek Wex i en drömlik kreation som andas "Alice i underlandet" .

Fruktansvärt försenad denna veckan!

Klickade in mig på en
färgstark, mönstrad och tyllig kollektion med en väldig L.A. feeling över sig,(Paris Hilton, någon?) på style.com. Basso & Brooke heter det engelska märket som jag aldrig hört talas om förut.   Kolla in hela kollektionen här.


Chanel s/s-06

Chanels/s-06
Chanel (Svart el. vitt nagellack, det är det som gäller!)


Karl Lagerfeld gör en delvis
jättesöt kollektion för Chanel. det svarta och vita är (som alltid) de dominerande färgerna, men det fanns också en del inslag av pastelliga färger, som korall, vaniljgul, lila och (som hos många andra på vår/sommar visningarna) beige. Det jag inte alls förstod mig på  var de många jeans inslagen. Känns helt fel ,inte alls Chanel och bara ute, precis som detta.   Något av det sötaste var all spets, som funkade som små bolero blusar över de många  söta klänningarna

H&M Man Modern Classic

Luis
Luis Garcia

På Ytligheters BLOGG är
H&Ms uppdaterade sida länkad, och oj, vilken oändlig SEXGUD fotbollspelaren Luis Garcia som gör kampanjen Man Modern Classic är. åh, dessa spansktalande(Gael garcia Bernal) män...! att han är fotbollsspelare gör honom inte mindre sexig...
Ojdå...ursäkta för det totalt uppspelta inlägget. Blev bara lite påmind om min svaghet för fotbollspelare...

Drama i kändisvärlden.

Sienna Miller lämnar super hunkige (och super svinige) Jude Law för skådespelaren Daniel Craig... hade la va varit värre att hämnas med någon som iallafall går att jämföra utseendemässigt med Jude? Nej, jag ska inte vara elak. det är ju trots allt Judes bästa vän...
Frågan är hur Siennas karriär kommer gå nu, eftersom hon främst har varit känd för att vara Mr Laws flickvän. Lite som Nicole Kidman och Tom Cruise, fast i det fallet har det ju blivit tvärt om...

Jude Lawotrogen
Jude                                                                                              Daniel

Stylish!

nicole SNYGGT

Åh, vad hon gör det rätt!

Mismatch

kimberly fult
Usch vilken en i mängden missmatchad outfit Kimberly har på sig.
  • Boho halsband
  • Vintage skor
  • trashy silkig natlinnes dress (så Paris Hilton en i mängden och två år sedan...)
( Iakta trenden som växer sig starkare, bla. på boho-babesen 
Kimberly , Lindsay och Nicole (Kolla in hennes härmis till assistent) - precis som det stod om i ELLEs Oktober numer, svarta naglar gäller! )


Hillaryjlohoops
Hilary Duff ser ut som Gollum...

En annan av denna tids typiska mismatchningar och over-does enlig mig, är att mixa boho stilen med bling-bling hoops, ni vet, J-lo ringarna. Korsning av två stilar som är väldigt långt ifrån varandra...



Givenchy s/s-06

Givenchys/s-06Givenchy makeup s/s-06

Även fast Style.com skriver att
Givenchys visning är allt för splittrad, och att den inte visar vilken kvinna märket riktar sig till, diggar jag den hårt!   Den kladdiga kolsvarta ögon makeupen kombinerad med blek hy och blek, blek rosa, matta läppar är så snygg! Och den fåfärgiga färgskalan är vacker, och markerar precis vilka färger som gäller... Det ända är att designern verkar ha fått en hel del av sin inspiration från Lagerfeld...?

Störd Stövel

StördStövel
Undra hur bra dessa säljer på
asos.com? Erkänn seriefigurs-aktiga?

Före/efter jämförelse

Varför ReadHead modellen Jessica Stam färga håret kommer jag nog aldrig förstå. Var ho nrädd att rödhårigt skulle bli ute? Nu ser hon ganska skabbig ut, och inte så speciell alls.
Någon som känner igen mönstret?

jessicastamrödjessicastamblond
Före                                                                       Efter

lohanrödlohanblond
Före                                                                                  Efter

Är dom inte ganska lika?

05/10-05.

Veckans Kreation

Dolce&Gabbanas/s-06
Tiiu Kuik lyfte fram klänningen med sin lyster.


Dolce & Gabbana var några av de som var sist ut under modeveckan i Milano.
Deras kollektion bjöd på en del
underklädesaktiga evening-gowns som såg alldeles för obearbetade ut, medans balklänningarna var, till trots att dom var lite ironiska och för mycket, underbart söta! Och färgskala + mönstren var i en ljuvlig harmoni. Dessutom får italienarna mig nästan att gilla rött.  Visningen påverkades också av att alla modeller verkade lysa, och såg så nöjda och glada ut! Kolla bara in Carmen Kass!
Och så många outstanding vackra mer eller mindre nya modeller som kommit fram under s/s-06 visningarna...tex. Marija, Valentina, Trish , Anja och Andrea...

P.s. Ännu en bekräftelse på att sidenbandet stannar! D.s.

Paris Fashion Week del2

Åh, ännu fler visningar från giganter som Dior, Gaultier, Vivienne Westwood, Balenciagra m.f.!
Största chocken var Diors
extremt nedtonade visning (90-talet knackar på igen?) , jämört med hur det har sett ut de senaste (s/s-03) säsongerna (s/s-04)...

Jean-Paul Gaultier  visar att det - som sagt - definitivt är mörkare färger som gäller i vår:
Gaultier
Gaultier



style.com

Gissa vem?

Gissa vem detta är:
nataccchha


...Visst ser hon ut som den typiska fjortis bruden?

Svaret finns i en underhållande nät-artikel
här.

follow-up!

jlogravid?
follow-up från
tidigare blogg inlägg...
Är  Jennifer gravid? Varför skulle hon annars välja en bylsig balblåsa, och vara så mån om att ha kuvertväskan exakt framför "gravid magen" på varje foto-tillfälle?
hmm...

Paris Fashion Week

Viktor&Rolf1
Vackra Tiiu Kuik för Viktor&Rolf i fantastisk blåsa.

Först i raden är New York. Så efter London och Milano är det nu modets verkliga huvudstad, Paris, som avslutar detta års Fashion Weeks.  Banbrytande och fantasifulla
Viktor&Rolfs visning (med upp- och ner tema, precis som deras nyöppnade egna butik!) var alltför alldaglig för att vara Viktor&Rolf, men hade definitivt sjukt häftiga inslag. den ser ut som många väntat vårtrenderna att bli;
I skrivande stund är de största märkena som visat bla. Paco Rabanne, Viktor&Rolf, a.f. Vandevorst, Yohji Yamamoto.

Följ händelserna! style.com


Ipod nano

Ipod nano

Idag verkade jag väcka uppmärksamhet i min slapp-dräkt i rosa velour (Men rosa är fint, och skönt är det!)
när jag vandrade ner för Kungsgatan för att lägga en beställning på min blivande ipod nano!
Min ett år gamla, sletna Jens of sweden "klassisker" har gått ur tiden och stackars mig har behövt leva utan mp3 i snart 2 veckor! Så jag kände att det var dags att slå till på något riktigt lyxigt!
På torsdag får jag den... söta lilla mini nano. Längtan!




Sweet SixTeen!

sweet16teen1sweet16teen2
Detta var min outfit för lördagskvällen, då min Sweet Sixteen fest ägde rum, hihi!
Brosch
( Dehär är broschen som inte syns så bra på bilden, haden den mitt under urringningen. Den är från Lisbeth Dahl, har köpt den i affären där jag lördagsjobbar! )

Nya favoriter

Bianca Balti1Marta Berkzkalna1

När jag surfade runt på
style.com för att kolla in Versaces senaste kom jag över två nya modellfavoriter;
italienska Bianca Balti och lettiska Marta Berkzkalna . Marta som verkar lite mer alternativ har gjort jobb för Prada, bla. Bianca ser typsikt Gucci ut, har gjort kampanjer för bla. något lägre rankade Guess...
Mina nuvarande favoriter har ni kanske snappat upp är tjeckiska Hana Soukupova och tyska Julia Stegner.


Versace s/s06

versace1
Uuh... nog för att
Versace är sydeuropeisk, ångande sexighet, men dessa kreationer från vårvisningen är lite för högt skurna, lite för inoljade, lite för...porriga! Världens spinkigaste Hana Soukupova ser tillochmed bred ut i underkroppen i en sådan sjukt skuren klänning...