28/09-05

28/09-05Satinlinne
Dagens var nyinköpt, champagnefärgat, satinlinne från H&M, runt det mormors gamla skärp (inspirerat av
Nicole) matchat med tunnstickad, svar bolero med fastsytt sidenband. jeans, Nudie, SuperSlimKim.

28/09-05.

Veckans Kreation

PucciGolden
(Snygga skor!)
Denna veckan är det den klassika, underbara
mönstrade designern Emilio Puccis Guld kappa som får bli Veckans Kreation. Ännu en visning som visar på att guld stannar. Undra om jag ska slå till på dendär guldiga påsväskan i Grand-gallerian? Hurra för guld! (Fast det lär man nog inte säga om 5 år, närman ser bilder på sig själv med hög glansig väska eller var det nu kan vara...)

Nya bästisar.

kimberly,Paris,Tara(!?)
Party-packet!(+ arg Tara reid...)

På de senaste bilderna är det inte längre Paris och Kimberly Stewart (Som Paris började hänga med efter att hon dumpat Nicole Richie), som umgås, utan hennes lill-syrra, Nicky och Kimberly som hänger  tillsammans-(Snygga kläder- båda två på tredje bilden!) Det verkar som om de håller på med nån sk. "It-gril search".Förrästen, passar inte Nicky mycket bättre i blont hår?!och sötare utan smink är hon också...

ZARA till Göteborg!

hana/zara
Hana Soukupova för ZARA, fall/winter-04/05


Hallelulja! I dagens GP står det att spanska klädkedjan
Zara ( Som vi alla vallfärdar til lunder våra Sthlms besök ) öppnar i Göteborg! Tyvärr måste vi vänta ända till sommaren 2007, känns som en evighet, men den som väntar på någonting gott... Det sägs att Zara kommer sätta in alla medel för att stå som största konkurrent mot H&M, deras svenska motsvarighet.
Zara har 750 butiker runt om i världen, men bara 3 stycken i Sverige, varav ingen ligger i Göteborg. Konstigt! Hatar när  butiker finns i mindre städer men inte i Göteborg, som Accesorize, tex. men de ska förhoppningsvis snart utöka och öppna i Götet dem med!  Dem har ju snygga grejer! Fyndade min dröm bikini i där, fast på Malta, i sommras. Och det påminner mig, hittade världens snyggaste påsväska i skinn på Zara där också!

Förutom läckra kläder och snygga märkeskopior lyckas Zara även värva de hetaste modellerna till sina kampanjer. Både Hana Soukupova (min personliga favorit) och Daria Werbowy (sjukt söt klänning!). Ja, tillochmed allas vår Kate Moss.

Todilou!

P is for perfect

Oj,oj. Har inte hunnit blogga på ett tag pga. födelsedagar och annat. Men nu är jag 16 år och ready to go igen! Var inne en snabbis på Cubus, som precis öppnat i Nordstan här i GBG. Ganska skabbig, lågpris känsla, även fast priserna inte var särskilt låga! Fyndade iallafall en blå-mellerad, jätteskön t-shirt med texten ; P is for perfect, lite smått Juicy couture kopia....

Nu börjar Simpsons igen, Bloggar mer snart!
Julia

Torsdag 22/09-05

22/09-05
Idag kände jag för att vara lite classy/comfy, så det blev;
* Svarta, dressade cityshorts, Mango -
med svarta strumpbyxor under (kyligt...).
* Vitt bas linne och WE hoodie.
* Vita mokasiner, DinSko.
* Marinblå bomullskappa, H&M.
* Kornblå, kristallklara örhängen från Frankfurt flygplats.
Örh.+nagell.
 Allt detta matchades med korallrött, avskavet nagellack..




Veckans Kreation, v.38.

VeckansKreation
Denhär galna skräp klänningen visades i veckan på Robert Carey-Williams visning.
Det är typisk mode ironi och kritisering av modevärlden, kan jag tänka mig.
Lägg märke till den lilla koltrasten som är fastnålad på metall nätet!

Hollywood teen horrors.

Publicisten Lindsay från serien PowerGirls har refererat till dem son Teen Horrors, Hollywoods just nu hetaste tjejer. Självklart kom de till amerikanska Teen Vogues senaste party.

NicoleTeenVogue
Nicole Såg - som vanligt - smalare ut än sist man såg henne. Hon kör hårt på de skyhöga Marc Jacobs pumpsen med kork klack- vem skulle inte göra det? Klänningen kanske skulle funkat - om hon inte sett så olycklig ut..?

ParisTeenVogue
Paris försöker tydligen axla trender- nu senast den ryska barock stilen, något som inte går något vidare eftersom man fortfarande ser kvarlevor av hennes sanna L.A. Paris style, dessutom passar inte hennes små tofsar nånstans till stilen hon försöker sig på! och varför ha en mini virkad bolero över klänningen som redan är för mycket...? Och det konstiga plast-kedje halsbandet? Väskan som ser billig ut? Man vill bara slita av henne det överflödiga, för klänningen kunde blivit vacker om man gjort det på rätt sätt- dessutom satt den som ett smäck!

KimberlyTeenVogue
Kimberly kunde gott och väl ansträngt sig lite mer- väskan matchar inte outfiten överhuvudtaget, och linnet under passar inte ihop med den trendiga korta kavajen.

LindsayTeenVogue
Lindsay körde på en utstickande stil, som inte riktigt går att placera. Klänningen hade vart hur vacker som helst på te.x
Charlize Theron, men Lindsay är lite för ung för den, dessutom passar inte frisyren. Tänk vad fint om hon hade haft det utsläppt! Förstår heller inte vad hon tänkte med skorna, att ha spetsiga kritvit/svarta skor, som hämtade ur en 50-tals gangster film, till en benvit, bohemisk klänning känns som en felmatchning. Väskan går bort den med!

Ingen Kate Moss för H&M

Dåliga nyheter för allas vårat H&M idag, när de tillslut bestämt sig för att avbryta Kate Moss lansering av sin landsman Stella McCartneys kollektion för affärskedjan.
   Anledningen är att Ms. Moss knarkar, och en kokain snortande småbarnsmamma verkar inte vara den mest sunda företrädaren, speciellt inte eftersom H&M samarbetar med anti-drog organisationer.
   Självklart är det bar när ett stort företag visar att man skall följa sina principer, men GUD VAD TRÅKIGT att inte få se Kate Moss bilder. Hoppas att man ska kunna luska fram dom på internet, eller på något sätt!

Oj, oj, oj! Snubblade precis över en nyhet om att det kan bli Jessica Simpson som får göra H&M kampanjen! Det låter osannolikt, men HERREGUD vad häftigt det skulle ha varit! Fortfarande känns det ju mer rätt om Kate gjort den, med tanke på att hon och Stella är buddies, och dessutom båda från England.

Angelina 90-tal Jolie.

Vill bara inflika ännu en varning för det kommande 90-tals modet. Visst, vi förstod alla att det skulle komma tillbaka, men meningen är väll att vi ska lära oss av våra tidigare misstag, det vill säga, inte ha dask-blond utväxt, halvlånga kroppsstrumpor och matcha med illröda läppar?Angelina verkar iallafall inte tycka så...


AmericasNextTopModel

Surfade runt på nätet och såg reklam för Americas next top model! klickade in mig på upn's top model hemsida och tog en grundlig genomgång. Modellerna detta året verkar skilja sig lite från förra år, eftersom de flesta är över 1.73 cm långa. Några av dem har dessutom den looken som ligger i tiden nu, östeuropeisk, ungefär. Ett av pressfotona är riktigt häftigt. Deltagarna ska föreställa guldsmycken i ett giganstiskt smyckesskrin. Miss Tyra har självklart också tagit en mängd nya bilder för denna, säsong 5 i raden. Lika mycket dockansikte, högpannad och framförallt välretuscherad som alltid. Till min besvikelse hade hon fortfarande rött hår på dessa bilder.  Det mest unika för denna omgång av Top Model är enligt mig att den första riktiga topmodellen (Nej, det var inte Janice Dickinson...)Sitter i juryn.Om ni kan era modell fakta har ni nog listat ut vem det är. Twiggy! Blev chockad när jag såg hur sund hon ser ut, med tanke på att de tvar hon som införde det pinnsmala modell idealet.
 Om ni som jag vill checka TopModel deltagarna och allt annat som har att göra med serien i förväg, kan ni göra det här.  I Sverige verkar vi få vänta till i vinter eller vår och hålla tillgodo med lagom tråkiga svenska Top Model tills säsong nr 5 börjar sändas!

ANTM5


Emmy's 2005.

Den årliga Emmy galan hölls natten till iförrgår. Galan är USA's teveseriers motsvarighet till Oscar galan.
Bästa kvinnliga huvudroll gick till Felicity Huffman, som spelar Lynett i Desperate housewifes.
Väldigt kul, eftersom Felicity inte känns som den mest uppskattade och uppmärksammade i serien.
Bästa komdeiserie gick dock till Tråkiga (Jag har aldrig fattat varför det fortsätter visas?!) Alla älskar Raymond, vars sista säsong nyligen visades i USA.
Desperate Housewifes kollegorna
firade Felicitys seger på efterfesten, där det såg ut att gå lite vilt till
(Är det bara jag som tycker att Eva verkar vara ganska lik sin rollfigur?)
 Felicity Huffman såg söt ut i hallonröd (härlig färg) satäng klänning- men enligt mig skulle hon gärna fått ta ut svängarna något för att se lite personligare ut.
Teri Hatcher såg up-tight ut i vacker strap-less chiffon  klänning.
Eva Longoria hade valt en ganska slinkig aprikosfärgad klänning, inte alltför speciellt, eller gala-aktig. Den får halvt godkänt av mig.
Marcia Cross strålade och var utan tvekan vackrast av alla hemmafruarna på Emmy galan. Ingen färg passar bättre än den skogsgröna till en vacker blek, rödhårig skönhet som hon, och vilken klänning!
Nicolette Sheridan stack inte ut på något sätt i sin blek silvriga Giorgi Armani blåsa.
Inte ens Mischa lyckades se lika strålande vacker ut som hon brukar, i sin Oscar de la Renta.

Publicerad!

Idag såg jag till min stora glädje när jag slog upp Fredags insändar sidor att jag för 4e gången var publicerad! Kul! Innan har jag skrivit om höstmode (ångesten över 90-tals attacken som nedan) Ashley, och lite mer jag inte kommer ihåg... Om ni har tillgång till en Fredag (som jag tror många bloggare har) Så är det jag som har signaturen Julia H.
http://obsession.blogg.se fick sig lite gratis publicitet, hehe...

kollade igenom bildarkiv för att fördriva tiden och kom på att följa en kändis stil utveckling är en ytterst underhållande aktivitet! Kolla bara på skillnaden på Nicole Richie, från en oscars gala till en annan,
2004 och 2005. Från tacky, billig 90-tals latino feeling till underbart 1920-tals stuk i beige/persiko färgad schifong dröm och lagda hollywood lockar...
Hittade också jätte fina bilder på Ms. Aguilera i en stilsäker svart/vit sekreterar look, matchat med hennes vita Marilyn Monroe lockar och blod röda läppar.

Silver...?

Vad händer med våran glow(ing) skönhet Jennifer? Polo-tröja och grått/silver faller platt... tråkigt!Tur att kjolen glänster.
Till vardags står sig hennes försök att axla boho-chic fastän den stensäkert är SO sommaren 2005... dessutom lyckas hon inte någonstans...
Give us back our Latina!
Boll frisyren var däremot riktigt häftig.
Men det mest intressanta är om inte magen putar lite mer än vanligt... en mini Lopez på väg?

Veckans Kreation, v.37.

Veckans kreation

23775-15
Diesels vår kollektion inkluderade en del intressant, som
unifiorms mode, maskulint möter feminint och ultra feminint .
Men mest uppseendeväckande var ändå deras top-to-toe denim aftonklänning med luftig kjolvidd (bilden) matchad med skinnhandskar och liten militärkeps!
Förövrigt tyckte jag att hela kollektionen hade en genomsyrande höstlig känsla för att vara s/s...


Tillbaks till ruta 1!

Mode
Att 90-talet är påväg tillbaka är ju ganska logiskt, eftersom allt mode verkar gå igen; två årtionden efter årtiondet är det tillbaka, och hetare än någonsin. jag har aldrig riktigt förstått mig på när vuxna klagar över att samma mode går om igen, och att "det var ju precis så här jag såg ut när jag var 16", men nu när 90-talet knackar på dörren börjar man fatta...
Hela min livstid, (förutom den som tog plats under 90-talet) Har jag understrukigt hur mkt jag avskyr 90-tals kläderna, det tråkiga färgerna, minimalismen, det äckliga syntet materialen, eller skabbiga blommönstrade bomulls klänningarna, så när man började se tecken, som förra säsongens accesoarer; Fyrkantiga stövlar, "tagg diadem", (skrev en insändare till Fredag om detta för ett tag sedan...) Började paniken komma krypande; Dehär är alltså vad jag kommer ha på mig om något år... Kolla bara in
Marc Jacobs kollektion , med de plastiga materialen, gråa nyanserna, fula slip-in pumpsen i lack, så ser ni vad jag menar!
Jaja, goes around comes around, I guess!

Dagens...
Vit H&M tunika
Ljus-blåa superslimkim Nudie med själv-slit
Mormors perfekta skinnstövlar i en underbart ljub-brun nyans
Hjärt örhängen med blå stenar
massa boho armband
hjärt kolckan

Ikväll...
Dubbel avsnitten av Desperate housewifes! Oh GOD vad spännande, skit samma att jag ska upp kl.6 imorgon för att vandra i skogen - det här skulle jag aldrig missa!
Och appropå det, visst är Eva Longoria (Gabrielle) Fruktansvärt het, men hon utnyttjar inte sitt utseende på ett bra sett, hon ser bara tråk-snygg ut! Typ; långt hår i snedbena, klassiskt snygga, tajta kläder... Hon vågar liksom inte utforksa någonting nytt- kanske borde hon understryka sina Latino-rötter på ett bättre sätt? Och som jag brukar säga - för vackert kan lätt bli väldigt tråkigt.
Här är hon 2001...

Victoria&Olsen

Victoria&Olsen
Chocken! Denhär bilden har legat på min dator ett tag, tydligen träffades dom under nån inspelning... jätte konstigt...

Fashion is for Fashion peolpe

Follow up angående Ebba! Ryktet lyder att vecko revyn ska döpas om till just Ebba när hon tar över... shit, vad dom måste vilja ha henne!
Och Grattis
Tyra som äntligen tagit sig samman och fixat snyggare färg på håret!(Klännings valet kan dock diskuteras...) Från samma gala finns bilder på Gwen stefani och min Bejb Pharrell... de tycks alltid hänga ihop, och Pharrell har svarat Gwen på frågan om vem som är den vackraste kvinnan inom kändis världen...Ja, vad fan håller dom på med egentligen?!någon som avundas henne mer än jag? Men frågan är egentligen vem som släpper in Victoria Silvstedt på ordentligt flashiga tillställningar som Fashion Rocks?

På alla bloggares läppar...

Ebba von Sydow lämnar Expressen Fredag! Även fast det kommer som en chock, att man inte längre kommer kunnaläsa om en bekymmerslös Göteborgs/Stockholms blondins åsikter om mode och skvaller varje fredag i veckan- som jag gjort i över ett år, så visste vi väl lalla att det bara var en tidsfråga innan hon skulle gå vidare, för att vara krönikör i en bilaga är när man blivit såpass stor och folkkär håller inte. dessutom ska hon publicera en bok, "Ebbas stil guide" till våren. Underbart för alla vi med den typiska Ebba hat/kärleken. tjejen skriver skit bra om mode, en perfekt komersiallisering av high-fashion, och dessutom fattar hon att många (som jag) är intresserade av skvaller press för att se vad stjärnorna har på sig! Ofta känns hon dock alldeles för konservativ för att vara "stilikon", vilket också syns i hennes klädstil... om man ska vara ledande och inspirerande klädmässigt måste man vara speciell och våga, eller?

men underbart för VeckoRevyn, denna totalt smaklösa tidning... deras hundratals bröst/rump repotage där kvinnor verkligen visar upp sig känns väldigt tacky, och mode sidorna...obeskrivligt tråkiga!

(En sak man får erkänna är väll att Ebba och hennes Morsa ser lite lagom stela ur här...?)

Ha det underbart!/Julia

Missanpassad...

Eftersom gårdagens outfit var totalt missanpassad och jag höll på att smälta bort i Mormors höga skinnstövlar i den 22 gradiga värmen tänkte jag Aldrig mer, så imorse tog jag mig tillfället att slänga ett öga på väderleksraporten i GP innan jag slängde i mig mina ostmackor... upp till 23 grader och tillfälliga skurar stod det. Så jag slänger på mig min regnsbågsrandiga klänning från H&M, vita converse, baggy uppkavlade diesel, mintgrön kofta, några bohem halsband och ett paraply i min Oasis väska för dom tillfälliga skurarna... Dagen visade sig bli mulen, SPÖregning och kylig, så där gick jag med planskande converse och snubblade i regnpölarna, aldrig så tacksam för att ha ägt ett paraply, men vad jag verkligen hade behövr var mina klassiska mörkgröna gummistövlar!


Inte för att vara för efter Ebba, men Stella McCartneys sammarbete med H&M låter ju helt gudomligt! Jag som både avgudar H&M och designer kläder. Känns också lite mer wearable än Lagerfeldts kollektion, hans kläder är ju inte alls lika kvinnliga och street-wear vänliga... Det gäller att vara först i butiken 10 November (Det är en torsdag, anpassa efter schemat!)

GodNatt!

Övernaturliga kändisar

Om jag inte hade vetat om hårförlängningarnas existen hade jag på allvar trott att Keira Knightley hade övernaturliga krafter. Shit vad långt håret är!
Kvinnan är oändligt vacker i Pirates of the Karribean, men förövrigt tycker jag inte att hon är värd all dessa utmärkelser till världen vackraste...
Snyggare  än när hon har håret kort? Skriv vad Du tycker!

LångtKort


06/09-05

Idag klädde jag mig alldelses för varmt i;  
* D&G under my clothes linne i rosa med rosetter och creppad kant.
* Nudies super slim kim i ljusblått, precis fått till ett egen-slitet hål på knät, jätte stolt...
* Mormors gamla stövlar med högt skaft i en underbar ljusbrun nyans, så rätt!
* Diadem och hjärtklockan
mitt hjärta

Nu sitter jag och segar framför datorn i kornblått TopShop linne och chockrosa hotpants från samma affär...

Sen kan ma nju undra vad Jessica har runt munnen under en av många presskonferenser från filmen Dukes of Hazzard...?  
                     

Boho goes winter

boho
BurberryF05BurberryF052      Burbery Prosrum


F
ör alla oss som under vår och sommar blivit smått besatta av Boho-trenden, en stil som först och främst axlades av Kate Moss, men vars sanna drottningar enligt mig är Systrarna Olsen, har Burberry Prosrum där designern Christopher Bailey klockrent mixar Boho med English countryside, det självklara svaret för hur man överför stilen till vinter halvåret! Släng bara på lite halsband och arm ringar och du har nålat stilen. Här syns också Mary-Kate promenera New Yorks gator, höstetid för 1 år sedan. Färgkombinationen är fabolous, kolla in naglarna, och speciellt bra passar det till hennes hår!
För mer tips om höstlig boho, kolla in repotaget Armé Romantik sid 68 i senaste svenska ELLE.

(Att tillägga är också en undran över hur MKA kommer fixa stilen när Boho är över? Ni är välkommna att skriva förslag och tankar...)

armband
Bohem armband för att komplettera bo-höst stilen.
M-k NY höst
Mary-kate ser bedrövad ut, trots en urläcker outfit!
















New kid on the block!

Hej!Salut! Jag heter Julia och har precis skaffat mig en blogg för att froda och informera om mina intressen; Mode/Kläder/Accesoarer/Musik/Kändisar och showbusiness i allmänhet! Om detta intresserar dig så kan jag garantera att du har hittat rätt...
Svarar mer än gärna på frågor om ovanstånde ämnen!
Puss&Kram/Julia